söndag 4 maj 2014

Inga restriktioner mot klättring på Predikstolen

Vi kan klättra enligt gällande regler på Predikstolen. Tänk dock på att visa extra hänsyn till korpen som häckar på den vanliga platsen vid kanten till sportväggen. 

Reglerna för Tansvägga är dessa http://www.lansstyrelsen.se/dalarna/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/natur resvaten/gagnef/Tansvagga/Pages/default.aspx . Det är som vanligt förbjudet att klättra på Tansväggen fram till den 1/7.

Mvh/ Dkk

2 kommentarer:

  1. Observera att Tansvägga är det samma som Gagnefsidan av det vi klättrare kallar Predriksttolen! Alla leder som ligger till höger om Trollgatan, den branta klyftan som används som nedstigning, ligger i reservatet och den högraste tillåtna leden är Rampfeber.

    Det rekommenderas dock att undvika klättring "runt hörnet" till höger om Grynlaven för att undvika möjliga "gråzoner" och missförstånd.

    SvaraRadera
  2. Hej, vad är det som gäller på Tansaväggen/predikstolen nu? I accessdatabasen står att det är totalt klätterförbud men här verkar det som att det är ok att klättra utanför reservatet? Jag kommer att vara uppe i området kring midsommar och undrar om det är värt att ta med klätterprylar?

    SvaraRadera