söndag 30 augusti 2020

Arbetshelg på Predikstolen.


Dalarnas klätterklubb bjuder in till en helg på Predikstolen i stålborstens tecken! Tillsammans rensar vi gamla leder som behöver putsas upp och plockar bort lös sten. Vi kommer även att byta några gamla bultar och plocka skräp både nedanför och ovanför klippan.
Klubben står för borstar och kommer att ha ett par rep med på plats. Du bör själv ta med ett par bra arbetshandskar och övrig klätterutrustning. Om du har ett rep du kan tänka dig att smutsa ner lite så ta gärna med det.
Vi vill att samtliga deltagare vid klippan använder hjälm. Behöver du låna hjälm, säg till så tar vi med lånehjälmar. Ett par skyddsglasögon rekommenderas vid borstning. Du ansvarar själv för all klättring och din egen säkerhet och bör minst ha erfarenhet motsvarande grundkurs i klippklättring.
Vi önskar att så många som möjligt kan samlas vid slogboden på toppen kl 9 för samordning av vem som hänger på vilken led och för lite vägledning till de som inte rensat leder tidigare.
Klubben bjuder på enklare förtäring uppe på berget, typ korv med bröd eller liknande. Specialkost kan ordnas men behöver meddelas i förväg.
Camping kommer ske vid Sofis stuga i Norra Tansbodarna 20 minuter med bil från klippan. Där samlas vi i grillkåtan över kvällen. Det finns sovplats för sju personer inne i stugan och gott om tältplatser. Alla står för egen mat och behöver ta med eget friluftskök för matlagning. Möjligheter för grillning finns. Max 50 personer, men vi skulle bli extremt förvånade om vi blir så pass många! Det kommer förekomma alkohol. Minderåriga är välkomna men tillåts inte dricka alkohol.
Kontaktperson för rensningen är Micke Peterson och för campingen Sofi Hemgren Dougherty 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar