onsdag 8 december 2021

Isklätterträff i Trängslet 28-30 januari.

 Välkommen till en kylig helg med varm atmosfär.
Dalarnas klätterklubb bjuder in till träff för både nybörjare och erfarna. Det blir lite rundvisning i Trängslet för den som är ny där, fest i bystuga och clinics både för de som är helt ny på is och de som har klättrat en hel del innan.
Anmälan.
Det krävs ingen anmälan för att komma och klättra i Trängslet men vi önskar att alla som önskar övernattning och mat anmäler sig i förväg på SMS till Ted på 0702295650. Uppge antal nätter, om du ska ha mat och ev. specialkost.
Kontaktperson.
För frågor, önskemål och lån av utrustning kontaktar du Ted på 0702295650.
Klättringen.
Trängslet bjuder på massor av isar från helt lätt till riktigt svårt och brant. Det mesta av klättringen är dock av det lite lättare slaget runt WI3. Höjden på isarna är upp till ungefär 25 meter och med ett statrep är lätt att sätta topprep i stort sett överallt. Fina möjligheter till mixklättring finns också.
Du behöver inte ha klättrat is tidigare för att vara med på träffen men det förutsätts att du är helt självgående ute på klippa eller är i sällskap med någon som hjälper dig att rigga rep.
Träffen är ett socialt arrangemang och du tar därför allt ansvar för din egen klättring och säkerhet.
Boendet.
Åsens bystuga är bokad hela helgen. Där finns stor festsal, matsal, välutrustat kök och bra möjligheter att hänga prylar på tork.
Boendet är mycket enkelt med madrass på golv. Medtag egen sovsäck/täcke, kudde och sängkläder. Tofflor rekommenderas.
Boendet är gratis för medlemmar i DKK. Icke medlemmar betalar 300kr för boende två nätter inklusive middag lördag kväll. 200kr för en natt med middag och 100kr för en natt utan middag.
Eftersom alla samsas och bor i gemensamma utrymmen förutsätter vi att alla är vaccinerade mot covid-19 och i övrigt fullt friska.
Vägbeskrivning finns här https://goo.gl/maps/m7VMyvcxYCFRKsQPA
Maten.
Lördag kväll bjuder vi på en stor gemensam middag. Det blir någon form av gryträtt som ska räcka till att alla kan bli mätta. Självklart fixar vi specialkost om du anger det i anmälan.
Utöver middagen lördag kväll står var och en för egen mat. Det finns pizzeria i Älvdalen om man vill plocka upp en pizza på vägen upp fredag kväll.
Drycken.
Medtag egen dryck. Det kommer att förekomma alkohol i lokalen. Minderåriga är välkomna men tillåts inte dricka alkohol.
Clinics.
Vi erbjuder två clinics på ungefär två timmar för klubbens medlemmar. Dessa är exklusivt för klubbmedlemmar och max 6 deltagere. Föranmälan krävs, först till kvarn. Start kl 11 båda dagarna.
Lördag är det clinic för de som inte klättrat is tidigare eller klättrat lite is. Vi går igenom grundläggande klätterteknik, lär oss lite om hur man läser isen och vad som är speciellt att tänka på när man topprepar is.
Söndag kommer turen till de som klättrat en del is tidigare. Vi fördjupar oss i mer avancerad klätterteknik och hur man placerar isskruvar på ett effektivt och säkert sätt.
Utrustning.
Klubben har en del isutrustning att låna ut till medlemmar. Även ett litet utval skor kommer finnas till utlån i samband med träffen. Ta kontakt i god tid om du vill låna grejer, först till kvarn.
Fredag kväll finns det hjälp tillgänglig för den som behöver vägledning att ställa in utrustning, fila spetsar eller har andra funderingar.
Vi hoppas kunna genomföra träffen enligt planen men reserverar oss för ändringar till följd av ändrade restriktioner rörande covid-19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar