torsdag 3 augusti 2023

Väsaträffen 2023 1.-3. september

Efter ett års uppehåll är Väsaträffen äntligen tillbaka. Inte heller i år kommer vi att kunna använda campingytan vid berget, så gemensam camping är på campingplatsen i Älvdalen, 10 minuter med bil från Väsa. Där har vi hyrt samlingslokal på campingen fredag och lördag för umgänge och fest. För mer info om campingen och bokning av stuga eller plats för husbil se https://www.alvdalencamping.se/

Fredag kväll 1/9 kl 18 öppnar vi upp samlingslokalen "Södra eldpallkojan" på Älvdalens camping. Ute vid klippan gäller inga särskilda tider.

All klättring under träffen sker på eget ansvar.
Det finns inga instruktörer på plats att ta hand om nybörjare och det finns inga riggade rep. Det kommer däremot att lördag och söndag finnas några värdar på plats som hjälper dig att hitta vid klippan och kan dela med sig av några tips och trix till den mindre erfarne.
Vi rekommenderar starkt att alla använder hjälm på och vid klippan. Det förekommer att det lossnar sten och det går en stig ovanför delar av klippan där många kommer att röra sig under helgen.
Väsaberget har Dalarnas bredaste utbud av klättring och bjuder på välbultade sportturer från grad 5 till 9 upp till 40 meter och fina tradturer upp till fyra replängder för den som söker äventyr. Vid tidpunkten för träffen är fågelhäckningen över och hela berget öppet. För den som är sugen på att utforska mer så finns det flera klippor och boulderområden inom en halvtimme från campingen.
Ett begränsat antal hjälmar finns till utlåning vid campingen.
Har du frågor så ta kontakt med Ted på telefon 0702295650 eller maila dalarnasklatterklubb@gmail.com
Välkommen önskar Dalarnas KK och Mora KK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar