Klätterkurser

Dalarnas Klätterklubb erbjuder vanligtvis årligen klippklätterkurs för nybörjare på våren och isklätterkurs iibörjan av året. Ibland händer det att fortsättningskurs klippklättring alternativt prova-på-klättring utomhus erbjuds.

Håll uppsikt på bloggen alternativt kontakta Kasper Kotake 070-2172255 r kostnad, tid och plats vad gäller nästa klätterkurs.
 
NYBÖRJARKURS KLIPPKLÄTTRING 
 Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i klippklättring. Målet är att du efter kursen ska kunna:
* Rigga- och klättra på topprep på ett säkert sätt
* Ingå som andreman i ett replag
* Göra ett säkert firningsankare och själv fira dig ned för klippan

Vilket/vilka berg vi kommer att vara på bestämmer vi någon vecka före kurshelgen. själva utbildningen börjar på lördag morgon ca kl 0800 och slutar söndag ca kl 1600. Vi kommer att bo i tält och laga vår egen mat under kursdagarna.

Vad gäller utrustning så kan klubben stå för alla nödvändigheter förutom skor som vi har svårt att få fram - särskilt i små storlekar. Du som vill använda egen utrustning bör ta med dig:
- Klätterhjälm
- Sittsele
- Repbroms av slotmodell (sticht, ATC etc.)
- Firningsåtta
- Två 120-slingor och ett prusiksnöre (6mm)
- Två låsbara karbiner och en vanlig karbin
- Kilpetare
- Friktionsskor
- Säkringshandskar (smidiga arbetshandskar, skidhandskar motsv.)
- Tält, kläder och mat m.m.

1 kommentar:

  1. Hej,

    Jag har klättrat en vecka med ucpa i Frankrike och gjort lite av det mesta, bl.a. ledit en del själv. Men efter att ha pratat
    med svenska klättrare har jag insert att säkerheten har det kanske varit sådär med så jag vill verkligen få till en kurs innan jag klättrar mer. Ser fram emot en kurs i höst, ska hålla utkik och hoppas det blir snart!

    /Ida Axelsson, Ida.friidrott@gmail.com

    SvaraRadera