Medlemsskap

Ditt medlemsskap gör skillnad!

Dalarnas klätterklubb arbetar med myndigheter, markägare och andra intressegrupper för att säkra tillgången till klätterområden i Dalarna. För att kunna göra det krävs ditt stöd för att kunna visa att vi har ett medlemsunderlag.

Din medlemsavgift bidrar också till att bekosta bl.a. utbyte av gamla bultar och ankare på klipporna där du klättrar och etablering av nya leder.


Vid medlemsskap i Dalarnas klätterklubb får du även tillgång till:
  • Tidningen Bergsport
  • Låna klubbens utrustning
  • Klätterförsäkring via Svenska Klätterförbundet
  • Medlemsrabatter genom Svenska Klätterförbundet.
  • Möjlighet att delta på arrangemang exklusiva för medlemmar.
  • Subventionerat deltagande och boende på kurser, resor och andra arrangemang
Som medlem i klubben är du ansluten till Svenska klätterförbundet och Riksidrottsförbundet. Mer om medlemskapet och medlemsrabatter kan du läsa på klätterförbundets hemsida.

För att bli medlem i Dalarnas klätterklubb gör du följande:
Betala in medlemsavgift till swish-nummer 123 057 8203 eller plusgirokonto 617440-3
Ange namn, personnummer (krävs för registrering och försäkring) och mejladress.

Din adress hämtas automatiskt från folkbokföringen. Om du önskar att använda en annan kontaktadress så kan du maila oss och uppge önskad adress.

Medlemsavgifter från och med 2023:
Senior 350 kr 
Junior 200 kr 

Junior är man till och med det år man fyller 25. Det innebär att även om du fyller 25 tidigt på året gäller betalar du 200 kr om du löser medlemskap senare samma kalenderår.

För dig som redan är medlem i en annan SKF-ansluten klätterklubb finns möjlighet att lösa stödmedlemskap för 150kr. Du får då tillgång till alla medlemsfördelar i DKK men inte de fördelar från Klätterförbundet som fullvärdiga medlemmar har.

Registrering av medlemmar sköts ideellt och det tar vanligtvis några dagar innan ditt medlemskap registreras och du får en bekräftelse. Om det är brådskande, t.ex. för att få bekräftelse på att du har giltig klätterförsäkring inför en resa, är det säkrast att ta personlig kontakt i samband med inbetalningen.

Medlemskapet gäller kalenderår och upphör vid årsskiftet. Det är möjligt att lösa medlemskap för nästkommande år i slutet av året. Uppge i det fallet årtal på inbetalningen.

Medlemskap och personuppgifter registreras i Riksidrottsförbundets register i IdrottOnline. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar